blog

Blog

Raspunsul la intrebarea „de ce mi se intampla mie asta…?”


tvm

Acum multi ani, cand eram la inceputul carierei in antreprenoriat, dupa ce am plecat din lumea corporatista, am primit o bursa Erasmus pentru tineri antreprenori.

Scopul programului era de a ne „cupla” cu antreprenori consacrati din Europa si a merge la ei in schimb de experienta.

In acea vreme, eram doctorand la Finante, iar lucrarea mea de licenta avea ca tema Analiza Proiectelor de Investitii, asa ca am gasit o firma din Finlanda, care dezvoltase un soft pentru analiza proiectelor de investitii pentru companii, firma cu care am colaborat, prin programul Erasmus, aproximativ cinci saptamani.

Am locuit pe langa Helsinki si am avut ocazia sa calatoresc in zona, in Tallinn, Oslo, Stockholm. Insa cea mai memorabila experienta a fost vizita la … Mos Craciun!

Am plecat din Helsinki cu trenul, la vagonul de dormit si am mers vreo 14-15 ore, pana la Rovaniemi, la Cercul Arctic, unde se spune ca este Satul lui Mos Craciun☺.

Un complex turistic foarte atragator, bine amenajat, renumit pentru temperaturile scazute si iernile intunecate, cand se poate observa fenomenul denumit aurora boreala.

Daca exista Mos Craciun, pot spune ca l-am intalnit si chiar am stat la el in poala. I-am dat si o lista cu dorinte pe care le-am scris in fuga pe un biletel.

Sincer nu mai stiu ce am scris si daca s-au realizat dorintele, pentru ca nici macar nu conteaza.

De fapt, mesajul pe care vreau sa il transmit este ca nu exista ceva sau cineva din exterior care ne indeplineste dorintele.

Avem de multe ori tendinta sa cerem “Da-mi, Doamne si mie bani, masina, sanatate etc.!”, iar cand primim ceva ce nu ne place, de exemplu: o boala, o pierdere sau ceva pe care-l percepem ca “negativ” spunem: “De ce, Doamne, mi-ai dat mie asta?”

Ei bine, nu ne-a dat nimeni nimic. Noi ne-am dat singuri. Noi am plantat acele seminte, care au adus fie fericirea, fie suferinta.

De fapt, nu exista noroc sau ghinion.

Avem tendinta sa credem in “soarta” ca fiind ceva extern, care ni se intampla noua si ca “cineva” ne trimite acel eveniment.

Nu exista asa ceva.

Universul functioneaza pe o lege matematica (de fapt, aceasta este o simplificare, este mult mai complexa de atat!) si ne indeamna la responsabilizare.

Tot ceea ce experimentezi in viata ta, tu atragi in functie de ceea ce emiti vibrational!

Iar ceea ce emiti vibrational este in functie de ceea ce este stocat in Mintea ta subconstienta.

Adica daca ai multi „Pitici”, vei atrage si vei experimenta suferinta.

Daca ai mai multe calitati, vei atrage si vei experimenta fericire.

Traim astazi intr-o societate care promoveaza placerea sau satisfactia instanta, de tip fast-food sau „Sindolor”, cum imi place mie sa ii spun.

Cumparam tot ce ne atrage, tot ce ne face cu ochiul, fie ca avem nevoie sau nu, fie ca avem bani sau nu, doar pentru ca avem carduri de credit. Cand simtim un pic de disconfort sau durere luam imediat medicamente, comportament pe care il promoveaza din greu, insa foarte subtil, industria farmaceutica.

Aceasta mentalitate si acest mod de a functiona ne este foarte daunator, pentru ca ne conditioneaza sa cautam placere instanta si, astfel, ne creem vicii, obiceiuri nocive, comportamente daunatoare, adica „pitici” cu alte cuvinte.

In acelasi timp, nu mai avem rabdare sa luptam pentru un scop nobil si astfel nu ne mai acordam timpul necesar de a dezvolta calitati, virtuti si obiceiuri pozitive.

Aceasta este explicatia, partiala, pentru care in ziua de astazi, desi avem totul la un click distanta, tot mai multi oameni sunt nefericiti, deconectati de la ei insisi si de ceilalti, pentru ca de fapt ne indepartam de la Suflet, singurul care ne poate aduce fericirea durabila pe care o cautam.

Scopul Programului EPiC „Elimina-ti Piticii de pe Creier” este sa te ajute sa inversezi acest proces.

Adica sa inveti cum sa re-educi Mintea, sa elimini „piticii” si sa dezvolti o personalitate Magnetica, de care oamenii vor fi atrasi si mai ales, tu sa te simti bine cu tine insuti.

Iar pentru asta avem nevoie de un proces si o mica calatorie, pe care te invit sa o facem impreuna.

Afla Aici Detaliile Programului EPiC si daca rezoneaza cu tine te asteptam cu drag! 

Pentru evolutia ta Accelerata!

Cu drag,

dragos

www.dragosbarbalata.ro

P.S. Ia-ta mai jos poza cu Trifoiul cu 4 foi ce ti-l ofer cadou!

L-am gasit acum multi ani la manastirea Sinca Veche, intr-un moment de cumpana din viata mea.

image


web design