blog

Blog

De unde vin toate problemele tale


700718a0ef3a570bcfd23bf42fa2fe6dxxl
Te-ai gandit vreodata de unde vin toate problemele tale?
Primul raspuns care iti vine in minte, cel mai probabil, este acela ca ele vin de la persoana X, de la sef, partener, datorii, criza, etc.
Insa, daca stai sa analizezi, toate acestea nu sunt decat declansatori externi, care iti scot la suprafata si activeaza un tipar din mintea ta subconstienta.
In mintea subconstienta exista tipare, formate de-a lungul timpului, care ne dicteaza reactiile, cum actionam(de fapt reactionam), modul in care functionam in viata de zi cu zi, respectiv pe pilot automat.
Toate aceste situatii externe sunt de fapt oportunitati de vindecare.
Daca vrem sa vindecam sau sa schimbam tiparele cand acestea se declanseaza, este deja prea tarziu.
De exemplu, daca ceva ti-a declansat furia, nu o mai poti controla atunci. Sau daca ai un viciu si a fost declansat stimulul, nu mai poti opri comportamentul, desi, intelectual, stii ca nu iti face bine.
Solutia este sa ne facem temele acasa.
Adica sa lucram cu tiparul/amprenta respectiva cand suntem in control.
Si asta inseamna munca zilnica.
Este un proces dificil sa schimbi directia vaporului, insa merita totul, pentru ca, nimic nu este mai important decat cresterea ta, respectiv sa devii o persoana libera, mai buna, cu calitati si virtuti.
Acest proces nu este pentru toata lumea, pentru ca majoritatea oamenilor vor solutii rapide, care sa nu necesite efort. Discutand cu o prietena, aceasta m-a intrebat “chiar pentru tot suntem noi responsabili?”. Si glumea, spunand ca mai bine luam niste alcool sau xanax. I-am raspuns ca, probabil, ar putea avea succes, deoarece oamenii asta vor, solutii rapide. Insa, astfel, nu vom deveni oameni liberi, ci dimpotriva.
Credem ca avem libertate, insa suntem sclavii propriei noastre minti si ai dependentelor noastre.
Este greu sa acceptam ca totul din exterior nu este decat o reflexie a ceea ce este in interior si ca, daca vrem sa schimbam ceva si sa o facem consistent, trebuie sa lucram in ” interiorul” nostru.
Asta inseamna purificarea mintii, sau ”curatenia interioara”, cum imi place mie sa-i spun.
In acest moment exista multe tehnici de controlare si de purificare a mintii: de la psihoterapie, la: NLP, theta healing, hipnoza, etc.
Unele tehnici au rezultate, insa o mare parte din tehnicile de “dezvoltare personala” au o limitare si anume, faptul ca nu iau in calcul dimensiunea subtila, planul spiritual, unde, de fapt, 80% din problemele noastreisi au cauza.
Interesant este faptul ca acest proces al Purificarii Mintii l-am gasit in invataturile celor 3 Maestri Spirituali pe care ii studiez.
Sunt 3 principii fundamentale (pe langa tennicile la nivel psihoologic) prin care putem face purificarea mintii:
  1. Numele Domnului
    In calatoria la Muntele Athos, am inteles mai bine puterea repetarii Numelui Domnului si a Rugaciunii Inimii (Rugaciunea lui Isus Hrisos– Doamne Isuse Hristoase, miluieste-ma pe mine).
In Numele Domnului exista o energie Divina foarte puternica, iar prin repetarea acestuia aduci acea energie in mintea subconstienta si te ajuta sa purifici tiparele negative.
  1. Prana (forta vitala)
O parte din tehnicile Yoga (precum Kriya Yoga) au la baza acest principiu prin care purificam mintea cu ajutorul pranei (fortei vitale).
In general, avem o intelegere total eronata in legatura cu ceea ce inseamna yoga si reducem totul doar la niste exercitii de stretching, care pot  reprezenta numai 1% din ceeea ce  inseamna yoga.
Am avut sansa sa intalnesc persoane foarte evoluate spiritual si sa inteleg mult mai bine cat de important este acest proces al purificarii mintii, atat pentru viata de zi cu zi, pentru relatiile noastre, cat si pentru cresterea noastra spirituala.
  1. Observarea senzatiilor din corp
Este invatatura lui Buddha, ca metoda de purificare a amprentelor din mintea subconstienta, prin a ramane calm si echilibrat in observarea senzatiilor din corp  si  a schimba modul in care reactionezi in mod normal.
Daca prezinta interes pentru tine acest proces al purificarii mintii si al transformarii interioare, te asteptam la Workshop-ul Gratuit Maiestria Mintii, unde vei intelege mai bine aceste principii si vei invata exercitii practice, pe care le poti face in viata de zi cu zi, pentru a lua controlul asupra mintii tale si a trai o viata fericita si….libera!
Afla mai multe detalii despre Workshop AICI>>
Daca ai gasit util acest articol poti lasa un comentariu sau o intrebare mai jos.
Cu drag,
Dragos

web design