blog

Blog

De ce simti emotii negative?


shutterstock_159823838

Te-ai intrebat vreodata de ce apar emotiile negative?

Ei bine sunt cel putin 2 perspective:

  1. Emotiile sunt un barometru care ne spune daca suntem pe drumul cel bun sau nu. Daca ceea ce facem este in concordanta cu ceea ce ar trebui sa facem. Adica daca suntem aliniati sau nu cu Sinele nostru, pentru ca el stie intotdeauna ce e mai bine pentru noi.
Daca nu esti aliniat/a, atunci apar emotiile negative care sa ne ghideze sa schimbam ceva!
  1. Emotiile vin din ganduri. Gandurile la baza sunt neutre (sunt energie), insa atunci cand un gand cauzat de un incident/eveniment etc intra in minte si acolo intalneste un “defect” de personalitate (o amprenta mentala) precum furia…si ne “agatam” de acest gand, atunci devine gand negativ si cauzeaza emotia de furie!
Daca in minte nu ar fi samanta furiei, incidentul/evenimentul respectiv nu ti-ar produce o emotie negativa (cu siguranta nu cea de furie).
Furia apare doar pentru ca in mintea ta este samanta furiei.
Iar daca vrem sa scapam de furie, trebuie sa facem curatenie in minte…sau curatenie “interioara” cum imi place mie sa ii spun.
Care sunt strategiile noastre in mod normal de a gestiona emotiile (negative)?
  • Fie nu vrem sa le simtim si le bagam sub pres (sau ne discociem de ele)
  • Fie le deviem…o sa vezi la seminar cum- pentru ca suntem foarte inventivi:)
  • Fie prin depresie sau furie (care sunt un cerc vicios si fete diferite ale aceleiasi monede)
  • Sau alt tip de “poveste” pe care ne-o creem pentru a ne spune si a ne creea impresia ca este ok, ca situatia nu e asa de grava.
Insa timpul trece si Problema se accentueaza/ se intaresc conexiunile neuronale ale “povestii” si e din ce in ce mai greu de inlocuit!
Devine din ce in ce mai greu sa o rezolvi!
Primul pas este sa identifici cauza Reala!
Iar pentru asta trebuie sa stai sa asculti mesajul emotiei…chiar daca poate fi dureros!
O sa discutam toate aceste aspect si multe altele legate de emotii si cum sa iti dezvolti Puterea Emotionala la seminar!
Asa ca daca nu te-ai inregistrat la Dubleaza-ti Puterea Emotionala, o poti face (inca) AICI>>
 
P.S. Marti, ora 20:00 abordam emotiile din perspectiva Spirituala in cadrul unui Webinar (Stiu..nu e modul meu preferat de comunicare pentru ca imi plac interactiunile live…insa cred ca va fi foarte util si asa:))
In unele cazuri “problema” este la nivel spiritual si avem nevoie de astfel de instrumente- precum Mindfulness si Meditatia!
Daca te intereseaza subiectul te poti inregistra la Webinar AICI>>

 


web design