blog

Blog

3 Principii Fundamentale pentru Vindecare Holistica


060f5cedcf77cbfa658d83ce9d244421xxl

Cand vorbim despre vindecare, ne gandim in mod automat la diverse afectiuni fizice, insa Vindecarea este un concept mult mai profund, cu implicatii pe toate planurile vietii noastre.

De fapt Vindecarea nu se refera doar la lipsa bolilor si afectiunilor, ci si la a trai o viata armonioasa, cu un sentiment de bine si de bunastare.

Inainte sa vorbim despre cele 3 Principii Fundamentale in Vindecare, iti propun sa vedem, foarte pe scurt, cauzele bolilor.

Afectiunile/boli apar si se manifesta pe 3 nivele:

  1. La nivel Fizic

Cauzele sunt:

  1. Toxine si otravuri in corp, care provin in general din sistemul digestiv – din alimentatie.

Pentru ca de multe ori mancam ce nu trebuie si cum nu trebuie, sistemul nu poate elimina toxinele si acestea se acumuleaza in sange. Pentru ca nu pot fi eliminate in mod natural si pentru ca organismul are o foarte mare inteligenta,  acesta gaseste o supapa – si anume raceala, boala sau alte afectiuni(care, pana la urma, sunt un lucru bun, daca le intelegem din acest punct de vedere).

  1. Infectii, cauzate de germeni si bacterii

Avem in corp multe bacterii, insa le toleram, ele nu declanseaza boala pentru ca sistemul imunitar e invatat sa traiasca cu ele. Insa, atunci cand ne scade sistemul imunitar, se activeaza bacteriile si apare boala.

  1. Accidente

Pentru ca acest aspect este evident, vreau doar sa mentionez ca, o parte din accidente tin de liberul arbitru si o parte de karma (cele predestinate).

  1. La nivel Mental

Afectiunile la nivel mental apar in general datorita emotiilor negative de genul: furie, frica sau ingrijorare. Ele reprezinta un blocaj energetic, care impiedica fluxul energiei vitale.

Astfel, daca nu intelegem mesajul, ele somatizeaza si, in cele din urma, ajung in fizic.

  1. La nivel Spiritual

Afectiunile la nivel spiritual apar datorita:

  1. Ignorantei (faptului ca uitam si ne abatem de la legile Universale/ Divine)
  2. Energiilor Negative din planul subtil
  3. Karmei negative

Pentru Vindecare avem 3 Principii fundamenmtale:

Principiul #1.  Actioneaza la cauza (nu la simptome)

Daca tratam simptomele, cum de multe ori si facem, prin medicamente si alte terapii, afectiunile/bolile vor reapare – fie in aceeasi forma sau in alta, chiar daca pe moment spunem ca s-a rezolvat.

Bineinteles ca medicamentele si toate descoperirile stintifice ajuta, mai ales cand este vorba de o criza si cand avem nevoie de solutii imediate, insa, pe termen lung, trebuie sa actionam la cauza.

Printre solutiile cele mai eficiente pe termen lung sunt dieta adecvata corpului/ metabolismului tau si stilul de viata potrivit, precum si intarirea sistemului imunitar.

Principiul #2. Agentul de Vindecare este Forta Vitala (energia Cosmica din fiecare)

Desi credem ca medicamentul sau o anumita terapie ne-a vindecat, acestea nu fac decat ca enegia Vitala sa circule din nou. Energia Vitala estea cea care vindeca, restabileste echilibrul, iar celelalte nu sunt decat niste ajutoare, pentru ca, in general, nu avem capacitatea sa influentam, sa controlam, sa directionam noi energia vitala, conform vointei noastre.

De exemplu, unui om decedat, oricate medicamente i-ai da, nu isi va reveni, pentru ca energia vitala a parasit corpul.

Din punct de vedere al Vindecarii, controlul asupra Energiei Vitale (factorul esential care vindeca) este, poate, cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa o dezvoltam, pentru a avea, astfel, la indemana, cel mai puternic “medicament”.

Multe tehnici yoghine vorbesc despre Pramayama (controlul Fortei Vitale –prana-) insa multe se rezuma la exercitii de respiratie si se confunda cu controlul respiratiei. Controlul fortei Vitale este mai mult, decat atat.

Una dintre cele mai puternice tehnici pentru Controlul Fortei Vitale si dezvoltarea Vointei si Concentrarii a fost dezvoltata de un mare Maestru Spiritual- Paramhansa Yogananda.

De fapt, este un set de 39 de exercitii, care lucreaza pe meridiane si care ne ajuta sa dezvoltam acest control, sa ne regeneram celulele, sa accesam si sa ne reincarcam corpul si mintea cu Energia Cosmica.

Cand am primit initierea in acesta tehnica, in Italia(la o comunintate spirituala fondata de un discipol direct al lui Yogananda), la inceput nu am luat-o foarte in serios, pentru ca imi parea prea simpla, iar mintea imi spunea ca nu are cum sa aiba asa de mari beneficii, insa, numai punand-o in practica, zi de zi, am putut vedea beneficiile acesteia.

Aceasta este una din tehnicile pe care le vom invata in workshopul Vitalitate si Vindecare Spirituala.
Principiul #3.  Alinierea cu Legile Universale

De fapt, cand ne indepartam de la aceste Legi Divine apare suferinta, fie ca este boala sau orice alta provocare din viata noastra. Suferinta este mecanismul de ajustare si de reintoarcere “acasa”, pentru ca altfel, firea noastra vrea totul, usor si repede.

Cauza principala a provocarilor din viata se afla in domeniul subtil; apoi apar in astral si in final in fizic.

Solutia este, bineinteles, sa ne realiniem la aceste Legi Universale, sa intelegem domeniul subtil si cum ne afecteaza si sa plantam seminte pozitive in mintea noastra subconstienta.

O sa discutam despre toate aceste aspecte si, mult mai important, o sa facem partea practica a acestora, la  workshopul Vitalitate si Vindecare Spirituala.

Asa ca {!firstname_fix}, te invit sa citesti aici detaliile Programului si daca rezoneaza cu tine, te asteptam cu drag!

Sper ca acest scurt articol a fost util pentru tine si ca ai luat macar o idee valoroasa. Daca ai un comentariu sau intrebari, nu ezita sa imi dai Reply.

 


web design